Iάλυσος -Ιωνικός 2-2

ionikoscelebmethesprot.jpg

Ο Ιωνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με διπλό από το "Οικονομίδειο" αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς . Με την ομάδα της Νίκαιας να προηγείται δύο φορές στο σκορ ,με εύστοχα πέναλτι του Κρητικού αλλά να δέχεται την απάντηση από την ομάδα της Ρόδου. 

 

H ενδεκάδα μας αποτελείται από τους Κουρεπίνη,Μουστάκη,Κολλαρά,Ιωάννου,Φουρλάνο,Νίκο Κρητικό, Γκοτσούλια, Στεργίδη,Κρητικό Στέλιο,Βουκμίροβιτς και Κουιρουκίδη.

ΑΕ ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χοσάδας): Ανδρούτσος, Γιώργου, Μακρυδημήτρης, Παγώνης, Πριόνας, Ρεκλείτης, Μπάρδης, Μαστραντωνάκης, Κούντικ, Χειρίτραντας, Κονέ

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με διάθεση επιθετική και απο τίς δύο ομάδες, δίχως, ωστόσο, να δημιουργηθεί η κατάλληλη ευκαιρία που θα μπορούσε να αγχώσει μία απο τις δύο άμυνες. 

Η ομάδα του κόουτς Χαραλαμπίδη προσπαθούσε να δημιουργήσει από τα άκρα παιχνίδι με τυς Ροδίτες να έχουν κλείσει τους διαδρόμους και η μπάλα να μην φτάνει εύκολα στο τέρμα του Ανδρούτσου. 

Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους γηπεδούχους στο 23. Με φάουλ στον άξονα(πήρε κίτρινη ο Κολλαράς) και τον Χειριτράντα να εκτελεί αλλά τον Κουρεπίνη να διώχνει σε κόρνερ. 

Και ενώ ο Ιάλυσος φάνηκε να ελέγχει το ματς, σε μία αντεπίθεση των Νικαιωτών , ο  Κουιρουκίδης  υποδέχτηκε εξαιρετικά την βαθιά μπαλιά του Φουρλάνου και στη συνέχεια ανατράπηκε απο τον Ανδρούτσο. Ο Ρέφερι έδωσε πένανλτι και ο Στέλιος Κρητικός σκόραρε απο τα 11 βήματα για 8 η φορά φέτος!

Μετά το γκολ του Ιωνικού , ο ρυθμός του αγώνα  έπεσε , οι Νιακιώτες προσπαθούσαν να σκοράρουν και ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ιάλυσος απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο του Ιωνικού. Ο Φουρλάνος ανέτρεψε τον Μαστραντωνάκη και ο Ρεκλείτης ,απο τα 11 βήματα ισοφάρισε  .

Με το ξεκίνημα του β μέρους ο Μάναλης πήρε τη θέση του Βουκμίροβιτς που έίχε μέσα στην εβδομάδα κάποιες ενοχλήσεις  στο πόδι ψηλά. 

 Οι γηπεδούχοι, ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μαστραντωνάκη στο 49,  αλλά το σουτ που έκανε ο παίκτης του Ιάλυσου μπλόκαρε ο Κουρεπίνης.

Με την απουσία του Βουκμίροβιτς, ο Ιωνικός σαφέστατα και έχανε σε δημιουργία, ωστόσο η επιθετική τετράδα με Μάναλη-Κουιρουκίδη, Κρητικό και Στεργίδη  ήταν αρκετά επικίνδυνη.

Πέραν του πρώτου πενταλέπτου που ο Ιάλυσος μπήκε δυνατά, ο Ιωνικός όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά ΄ρχιζε και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο αρχίζοντας να είναι πιο επικίνδυνος.

Με τον Μάναλη να έχει  δοκάρι στο 68, όταν ο Στεργίδης γύρισε τη μπάλα απο κόρνερ στην καρδιά της άμυνας των Ροδιτών , ο Φορ του Ιωνικού έκανε κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο  δοκάρι.

Oι Νικαιώτες κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο ,δημιουργούσαν φάσεις,ενώ στο 74, ο Σμυρλής πήρε τη θέση του Στεργίδη. 

Στο 77, οι Νικαιώτες κέρδισαν νέο πέναλτι που μετέτρεψε σε  φκολ ο Κρητικός, ενώ ο Μακροδημήτρης πήρε κόκκινη, ωστόσο σχεδόν με τη σέντρα ο Ιάλυσος  κατάφερε να ισοφαρίσει  με τον Κονέ.

Στην εξίσωση για τα τελευταία λεπτά μπήκε και ο Πογοσιάν στην θέση του  Νίκου Κρητικού, με τον Ιωνικό να πιέζει αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.