Ιωνικός-Αιγάλεω 3-0

team.jpg

Ο Ιωνικός επικρατησε με 3-0 του Αιγαλεω και  εδραιώθηκε ,για τα καλά στην δεύτερη θέση της Football League μετά την πάροδο της 20ης αγωνιστικής. 

Ο Ιωνικός μας ξεκινάει με τους:   Κουρεπίνη-Μουστάκη(70 Κολλαράς)-Πολίμος-Φουρλάνος(15 Παπατζίκος)-Ιωάννου- Τιεντσέ- Γκοτσούλιας-Σμυρλής(63 Ματσούκας)-Βλαχομήτρος-Βουκμίροβιτς-Κρητικός

Το Αιγάλεω ξεκινάει με τους : Σικαλιά-Σταθη-Σπυρόπουλο(Λαμπρου)-Γκοτοβό-Συριόπουλο-Λάσκαρη-Γουέρε(30 Ιωαννίδης)-Μαχαίρα-Κάπο-Τσιλιγγίρη-Καλλέργη(60 Φαρινόλα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για τον Ιωνικό, στο πρώτο  λεπτό όταν απο λάθος στη μεσαία γραμμή ο Βουκμιροβιτς βγήκε στο τετ α τετ με τον Σικαλιά , ο οποίος έδιωξε το πλασέ του Σέρβου, και στην εξέλιξη της φάσης ο Βλαχομήτρος έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.  

Στο 10ο  λεπτό, ο Σμυρλής έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα ,αλλλά ο Κρητικός ήταν ένα βήμα πίσω απο τη μπάλα ,με τον Σικαλιά εξουδετερωμένο.

Ο Ιωνικός έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή  με τη συμπλήρωση 15 λεπτών με τον Φουρλάνο να αποχωρεί και τη θέση πήρε ο Παπατζίκος. Με τον Φουρλάνο να τραυμτίζεται στο κεφάλι(10 ο λεπτό)  σε διεκδίκηση με παίκτη του Αιγάλεω ,να δέχεται τις πρώτες βοήθειες αλλά μετά απο πέντε λεπτά ένιωσε ζάλη, ενώ είχε τραυματιστεί και στο χέρι και αποχώρησε.

Οι Νικαιώτες ήταν πολύ πιο ζωηροί στο ματς, κέρδιζαν μονομαχίες με το Αιγάλεω, όσο φτάαναμε προς το μισάωρο να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, χαμηλώνοντας τον ρυθμό. 

Στο 28, όμως ο Ιωνικός κέρδισε πέναλτι όταν απο τη σέντρα από τα δεξιά του Μουστάκη, ο Στάθης κράτησε τον Βλαχομήτρο μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Στάθη.  Mε τον Κρητικό να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα.

Το Αιγάλεω πίεζε ψηλά, παίζοντας με 10 ,προσπαθούσε να κλείσει διαδρόμους και να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθος. Είτε με κάποια κόρνερ, είτε με βαθιές μπαλιές ,ψάχνοντας τον Τσιλιγγίρη  η τον Κάπο.

Ηταν εκείνη, όμως, η στιγμή που σε μία φαρμακερή αντεπίθεση  ο Βλαχομήτρος κέρδιισε κεφαλιά, έβγαλε  για τον Σμυρλή ,που με τη μία "έσπασε" στον Γκοτσούλια, που έκανε λίγα μέτρα κούρσας έβγαλε σέντρα και ο Βλαχομήτρος απο κοντά έκανε το 2-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ίδιες ενδεκάδες , το Αιγάλεω είχε τελική με τον Καλλέργη στο 46, ενώ στο 58, ο Ιωνικός είχε καλή ευκαιρία με γέμισμα του Σμυρλή απο δεξιά , αλλά ο Παπατζίκος ήταν ένα βήμα πίσω απο τη φάση στην προσπάθεια για κεφαλιά. Με την κατοχή για τον Ιωνικό να αγγίζει  το 70%.

Στο 66, ο Ιωνικός απείλησε με γύρισμα του Ματσούκα στην καρδιά της άμυνας του  Αιγάλεω με τον Βλαχομήτρο να πιάνει ανάποδο ψαλίδι και τη μπάλα να περνάει ξυστά απο το κάθετο δεξί δοκάρι . 

Οι δύο ομάδες έκαναν τις κινήσεις τους  από τον πάγκο, ααλλλα ο Ιωνικός ήταν που βρήκε το τρίτο γκολ με την ωραία  αλλαγή μπαλας  απο τον Τιεντσέ προς τον Ματσούκα που έκανε εξαιρετική ενέργεια συγκλίνοντας προς το κεντρο και με σουτ νίκησε τον Σικαλιά για το 3-0