• Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Μπιζάς: "Η οικογένεια Τσιριγώτη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα"

Μπιζάς: "Η οικογένεια Τσιριγώτη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα"

w16-94301bizas.jpg

Ο Γρηγόρης Μπιζάς αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τον Ιωνικό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. ‘Ενας πραγματικός επιστήμονας, στον χώρο του, που ήρθε στη Νεάπολη, ως άμεσος συνεργάτης του Απόστολου Χαραλαμπίδης προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της .Με σημαντικές εμπειρίες, όχι μόνο σε συλλόγους αλλά και στo αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι βέβαια πως φέρνει μία διαφορετική αύρα στο σύλλογο.

 

Γρηγόρη είσαι ένα μήνα στην ομάδα και θέλω να σε ρωτήσω πόσο έχουν αλλάξει πράγματα μέσα σε αυτό το διάστημα

Σίγουρα όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε σχέση με τις αλλαγές που σχεδιάζεις να κάνεις. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις την κατάσταση και στην συνέχεια να προγραμματίσεις τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προσέχοντας την επιβάρυνση για τους παίκτες. Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν όταν γίνονται αλλαγές προπονητών σε μια ομάδα διότι εμφανίζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την εβδομαδιαία προπονητική επιβάρυνση. Όλα αυτά τα θέματα συνυπολογίστηκαν πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή.

Πολλές και σημαντικές οι εμπειρίες σου με κορυφαία αυτή στην Εθνική. Ποιο το συστατικό της επιτυχίας σε αυτό το επάγγελμα;

● Ξεκίνησα την προπονητική σε ομάδα β κατηγορίας ερασιτεχνικής και έφθασα μέχρι την Εθνική Ελλάδος. Αυτό δεν έγινε απότομα αλλά σταδιακά. Σκαλί ,σκαλί πέρασα από όλες τις κατηγορίες στην χώρα. Δεν σου κρύβω ότι ήταν μια δύσκολή διαδρομή με ιδιαιτερότητες τόσο σε σχέση με τις απαιτήσεις της δουλειάς αλλά και την διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Θα έλεγα ότι για να πετύχεις θα πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάς το ποδόσφαιρο και την δουλειά σου. ‘Έπειτα θα πρέπει να συνεργάζεσαι δείχνοντας σεβασμό στους ποδοσφαιριστές και να διαχειρίζεσαι τις ιδιαιτερότητες τους. Να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση και να παρακολουθείς τις εξελίξεις στην προπονητική διαδικασία και τέλος όσον αφορά το υψηλό επίπεδο ή τον πρωταθλητισμό να αντέχεις την πίεση και να προσαρμόζεσαι γρήγορα σε νέα δεδομένα.

Η επιστήμη έχει μπει πολύ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πολλές φορές με τα πολλά παιχνίδια και τις υποχρεώσεις σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα βγάζουν κούραση .Ποια η άποψη σου;

● Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι επιστήμη , αλλά ένα άθλημα που στην πορεία της εξέλιξης του χρησιμοποιεί την συμβολή πολλών διαφορετικών επιστημονικών πεδίων. Όσον αφορά την κόπωση των παικτών θεωρώ ότι είναι η φυσιολογική ανταπόκριση του οργανισμού είτε στα συνεχόμενα παιχνίδια είτε στις προπονήσεις. Πλέον μπορούμε να μετράμε την προπονητική επιβάρυνση και να παρακολουθούμε δείκτες απόδοσης ή οργανικούς δείκτες που φανερώνουν το ποσοστό κόπωσης των παικτών με στόχο την πρόληψη τραυματισμών ή υπερπροπόνησης. Θα ήθελα όμως εδώ να τονίσω ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Όσον αφορά την ετοιμότητα του παίκτη και την ανταπόκριση του στην κόπωση από συνεχόμενους αγώνες ή προπονήσεις σημαντικότατο ρόλο παίζουν ο ύπνος και η διατροφή.

● Ας πάμε λίγο σε προσωπικό επίπεδο.Πως και αποφάσισες να έρθεις στον Ιωνικό και ουσιαστικά την τρίτη τη τάξει κατηγορία

● Θεωρώ ότι ο Ιωνικός είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και σημαντική ιστορία. Η οικογένεια Τσιριγώτη καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ξαναβρεί ο Ιωνικός την θέση που είχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν με πειράζει που αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην Τρίτη την τάξη κατηγορία θεωρώ ότι η ομάδα θα ανέβει και μπορεί να πάρει και το Πρωτάθλημα.

Πολλοί λένε ότι αυτά που γίνονται στην ομάδα σε οργανωτικό επίπεδο αγγίζουν τα όρια του απόλυτου επαγγελματισμού. Τι έχεις να πεις για αυτό και πόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά σου;

● Πράγματι οι συνθήκες για να δουλέψεις είναι πολύ καλές είτε είσαι προπονητής είτε είσαι ποδοσφαιριστής. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι και οι συνθήκες βοηθούν πολύ ώστε όλοι να έρχονται στην δουλειά με ευχαρίστηση.

● Η εμπειρία της Εθνικής ήταν το καλύτερο που έχεις ζήσει και αν θα σκεφτόσουν το εξωτερικό.

● Η Εθνική για εμένα ήταν ότι καλύτερο στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο και να αντιπροσωπεύεις την χώρα σου. Είναι ξεχωριστό το συναίσθημα στο άκουσμα του εθνικού ύμνου.  Τώρα όσον αφορά το εξωτερικό που με ρωτάς , το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα καταφέρει η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα.

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET