Χαουγκλαντ: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ιωνικό!"

TrondIngehaugland160217.jpg

 Ο Τρόντ Ινγκε Χάουγκλαντ αποτέλεσε μία από τις “έξυπνες” μεταγραφές ξένων παικτών του Ιωνικού. Ο ερχομός του από την Εσθονική Φλόρα Ταλίν το καλοκαίρι του 1999 ,αποτέλεσε έκπληξη,ωστόσο γρήγορα κέρδισε θέση και στην ομάδα αλλά και στην καρδιά των φίλων του συλλόγου που εκτίμησαν την προσφορά του. Στη Νεάπολη μέτρησε 85 συμμετοχές -3 γκολ από το 1999, έως και το το 2003 ,έχοντας συμμετοχή στο πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι της ομάδας με τη Νάντ αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ.(Photo credit kvinnheringen.no)

 Το Ionikos fc βρήκε τον 44χρονο,πλέον στόπερ, Τρόντ στην πατρίδα του και εκείνος με πολύ χαρά απάντησε στις ερωτήσεις μας και μοιράστηκε τις αναμνήσεις του.

 

Τροντ ,πέρασες τριάμιση χρόνια στον Ιωνικό . Πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου;

Aπ: Το συναίσθημα που μπορεί καλύτερα να περιγράψει την κατάσταση όταν υπέγραψα στον Ιωνικό ήταν σαν περιπέτεια. Ο Πρόεδρος, το τεχνικό τιμ, οι συμπαίκτες και ο κόσμος με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και με έβαλαν στο κλίμα από την πρώτη μέρα. Για εμένα που προερχόμουν απο μία μικρή περιοχή της Νορβηγίας ,ήταν κάτι πρωτόγνωρο, όπως και το ξεκίνημα μία τεράστιας εμπειρίας για εμένα..

Ησουν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θυμάσαι τη διαδρομή μέχρι τον τελικό αλλά και εκείνο το παιχνίδι με την ΑΕΚ;

Aπ: Θυμάμαι κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι οπαδοί που μας περίμεναν μετά τον ημιτελικό και πλλέον ετοιμαζόμασταν για τον τελικό. Ηταν μία μεγάλη στιγμη. Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω την σημασία που είχε για εμάς και τον σύλλογο. Στον τελικο θυμάμαι την υπέροχη ατμόσφαιρα όταν μπήκαμε στο γήπεδο για το ξεκίνημα του αγώνα.. Θυμάμαι όμως και το συναίσθημα όταν χάσαμε και το αίσθημα της απογοήτευσης για τον κόσμο που ήρθε να μας δει και να μας υποστηρίξει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

 

Στον Ιωνικό σκόραρες τρία γκολ,όλα σε ένα ματς ! Θυμασαι ποιο παιχνίδι και τον αντίπαλο;

Απ: Δεν θυμάμαι τον αντίπαλο(Ναυπακτιακός ήταν και ο Ιωνικός κέρδισε με 8-0), στο μυαλό μου εχω τα 2 απο τα 3 γκολ.

Ποιά παιχνίδια σου έχουν μείνει στο μυαλό;

Aπ:Θυμάμαι σίγουρα το παιχνίδι με τη Νάντ για το Ουέφα, τον τελικό αλλά και το τελευταίο παιχνίδι ,αν και δεν έπαιξα ,όντας στην εξέδρα όπου η ομάδα κατάφερε να μείνει στην κατηγορία(μπαράζ με την Καλαμαριά νυν Απόλλων Πόντου στον Βόλο).

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Εχεις επαφές με πρώην συμπαίκτες σου;

Απ: Εχω έρθει σε επαφή με κάποια παιδιά μέσα απο το Facebook αλλά θα ήθελα να ήταν περισσότεροι. Εύχομαι να έρθω στην Ελλάδα με τα τρία μου παιδιά και να τους ξεναγήσω.

Με τι ασχολείσαι πλέον;

Aπ: Σταμάτησα να παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο σε ηλικία 28-29 ετών. Ημουν σχεδόν μία δεκαετία μακριά απο την πατρίδα μου και ή νοσταλγία ήταν μεγάλη. Ξεκίνησα να παίζω και πάλι σε ομάδα της χώρας μου(λίγους μήνες στη Βαλερένγκα και εν συνεχεία σε Πόρς Γκρένλαντ και στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του την Τρίο) και παράλληλα ένα μαγαζί με αθλητικά που το “Τρέχω”μαζί με τον κουνιάδο μου.Στα 30 μου έκανα και το πρώτο μου παιδί .Εχω δυο δίδυμα αγόρια και ένα τέλειο μικρό κορίτσι . Ολα παιζουν ποδόσφαιρο.

 

Kvinnheringen - Haugland til Rosendal

 

Ενα μήνυμα στον κόσμο του Ιωνικού;

Απ; Σαν χαιρετισμό να τους πω “οτι χαίρομαι που ήμουν ένας απο εσάς.Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ!