Φιλική νίκη (1-2) στη Λαμία ο Ιωνικός

IMG_5696.JPG

Στο τρίτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, η ομάδα μας αντιμετώπισε στο ΔΑΚ τη Λαμία της Super League 1 και επικράτησε με σκορ 1-2. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού, παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο, ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και έφτασαν στην επικράτηση χάρη στα γκολ των Βλαχομήτρου-Ματσούκα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε η ομάδα μας στο ΔΑΚ, τον Αναγνωστόπουλο στα δοκάρια, τον Μουστάκη δεξιά, τον Σινγκ αριστερά, τους Φαζό-Τσιριγώτη στόπερ, τους Τιεντσέ-Γκοτσούλια στα χαφ, τον Ματσούκα δεξιά, τον Βλαχομήτρο αριστερά και τον Ρόλε πίσω από τον Κάστρο. Η πρώτη φάση ανήκε στην ομάδα μας, η οποία με το καλημέρα απείλησε με ένα φάουλ του Ρόλε, ενώ στο 7’ η Λαμία απάντησε στις ευκαιρίες με ένα σουτ του Μπιανκόνι άουτ. Ο Ιωνικός πατούσε συνολικά καλύτερα, έβγαζε πίεση, πρέσινγκ, είχε καλή κυκλοφορία και όλα τα παραπάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα να έρθει το 0-1 με μια ανάπτυξη για σεμινάριο. Όλα ξεκίνησαν από το εξαιρετικό κόψιμο του Τιεντσέ, που προώθησε στον Ρόλε, αυτός έπαιξε κάθετα και δεξιά στον Ματσούκα, αυτός γύρισε ιδανικά παράλληλα και ο Βλαχομήτρος με εκπληκτικό γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Ιωνικός από εκεί και πέρα ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό, δεν κινδύνευσε αμυντικά και μάλιστα στο 41’ απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ματσούκα, όπου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Με την ίδια διάθεση μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας. Η οποία δεν άργησε να βρει και δεύτερο γκολ, όταν ο Μάναλης μπήκε από αριστερά, έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα, βρήκε τον Ματσούκα κι αυτός αφού άδειασε τον αντίπαλο του, με δυνατό σουτ στη γωνία έκανε το 0-2. Ο Ιωνικός ασκούσε πίεση σε αυτό το σημείο και στο 55’ απείλησε με σουτ του Μάναλη όπου ο αντίπαλος γκολκίπερ μπλόκαρε. Στο 67’ ο Φαζός αποβλήθηκε για διαμαρτυρία με απευθείας κόκκινη, με τη διαιτητή του αγώνα να εξαντλεί την αυστηρότητα της, ενώ στο 70’ η Λαμία μείωσε σε 1-2 με κοντινό πλασέ του Αλέχο σε κενή εστία. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιωνικός, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, απείλησε με κεφαλιά του Μάναλη που έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα μας με σωστή αμυντική προσέγγιση δεν άφησε χώρους στον αντίπαλο, ο οποίος απείλησε ελάχιστα και το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους στο ΔΑΚ.

ΛΑΜΙΑ: Κάτσικας, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Τρούμπουλος, Βλαχομήτρος, Τσούκαλος, Αλέχο, Ζιούλης, Μπιανκόνι, Καραγιάννης. Στον πάγκο: Επασί, Αντέτζο, Καραμάνος, Κωστίκας, Νιάσε, Ρόμανιτς, Σαραμαντάς, Σκόνδρας.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημητρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Σινγκ (89’ Λεουνάκης), Μουστάκης (70’ Βλάχος), Φαζός, Τσιριγώτης, Τιεντσέ (70’ Κόρμπος), Γκοτσούλιας, Βλαχομήτρος (89’ Αλεξανδράκης), Ματσούκας (50’ λ.τρ. Κουϊρουκίδης), Ρόλε (66’ Φουρλάνος), Κάστρο (46’ Μάναλης).