Τσιριγώτης: Μεγάλος Ιωνικός σημαίνει και μεγάλη Ακαδημία

128896092_1289080901450999_8119936288558312764_n.jpg

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιάννης Τσιριγώτης, μιλά για την Ακαδημία του Ποδοσφαιρικού Ιωνικού.

• Σχέσεις - Συνεργασία Ερασιτέχνη - ΠΑΕ. 
 
«Οι Ακαδημίες θεσμικά ανήκουν στη Διοίκηση του Ερασιτέχνη εκτός από την Κ-19 που ανήκει στην ΠΑΕ. Όπως και σε παλιότερες εποχές έτσι και τώρα υπάρχει παραχώρηση των ακαδημιών προς διαχείριση από την μεριά της ΠΑΕ. Και πιστεύω προσωπικά ότι αυτό είναι και το σωστό από την μεριά του Ερασιτέχνη, γιατί με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε σε καλύτερα αποτελέσματα δημιουργούντας μια φιλοσοφία και μια τέτοια νοοτροπία που θέλουμε  οι μικροί μας αθλητές να έχουν ως πρότυπο, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μας καθώς και να μαθαίνουν από τον τρόπο που λειτουργούμε. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».
 
• Κεφάλαιο Ακαδημία. Πόσο σημαντικό είναι για τον Ιωνικό να αναδείξει παιδιά από τα σπλάχνα του; 
 
«Δυστυχώς οι Ακαδημίες μας τα τελευταία χρόνια ενώ είχαν μια καλή παρουσία έδειχναν ότι δεν είχαν στόχους να παράγουν νέους Αθλητές για την Αντρική Ομάδα. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πια. Ως Οικογένεια Τσιριγώτη εκτός από τον στόχο του Πρωταθλητισμού που έχουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες θέλουμε να δούμε στο μέλλον παιδιά από την δική μας γειτονιά να φορούν το Αστέρι στο στήθος στην μεγάλη ομάδα». 
 
• Πόσο ικανοποιημένος είστε από τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής και την απόδοση που έχουν; 
 
«Είμαστε τυχεροί από την επιλογή μας να ορίσουμε Υπεύθυνο Ακαδημιών τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Χάρη Λεουνάκη. Έναν άνθρωπο και φίλο της Οικογένειας που παλεύει σκληρά κάθε μέρα για να ανεβάσει το επίπεδο των Ακαδημιών ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Νιώθουμε επίσης τυχεροί που τα νέα παιδιά από την Διοίκηση Ερασιτέχνη είναι διπλά μας και στηρίζουν το έργο μας καθώς και από όλο το επιτελείο των ακαδημιών (προπονητές , γιατροί , φροντιστές , γραμματεία ) που προσπαθούν για το καλύτερο των παιδιών μας. Φυσικά και εγώ αλλά και ο αδελφός μου ο Τάκης, είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που γίνετε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάψουμε να αναζητούμε το καλύτερο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ και όλοι κρινόμαστε». 
 
• Βασικό κεφάλαιο για εσάς είναι οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε τοπ επίπεδο, είναι εξίσου ίδιας βαρύτητας και η Ακαδημία μιας ομάδας; 
 
«Οι εγκαταστάσεις των Ακαδημιών δηλαδή το γήπεδο 11χ11 και το γήπεδο 8χ8 που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Παντελής Νικολαΐδης ανήκουν στον Δήμο Νικαίας και υπάρχει άριστη συνεργασία ανάμεσα μας και η συντήρηση που γίνεται είναι σωστή. Σε αυτά τα γήπεδα τον πρώτο λόγο ως η Μεγάλη Ομάδα της Πόλης τον έχει και πολύ σωστά ο Ιωνικός. Είμαστε επίσης πολύ τυχεροί που έχουμε στη διάθεση μας και το «ιδιόκτητο» γήπεδο το 5χ5 που είναι ουσιαστικά περιουσία του Ιωνικού και από εκεί έχουν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας μας την πρώτη τους επαφή με την μπάλα. Οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μια ακαδημία για να προχωρήσει μπροστά πρέπει να εχει ως αναγκαία προϋπόθεση σωστή  υποδομή παντού. Μια ομάδα σαν τον Ιωνικό ΠΡΕΠΕΙ να έχει Ακαδημίες σύγχρονες που να βρίσκονται σε ανάπτυξη και να μεγαλώνουν συνεχώς!». 
 
• Ποιο είναι το όραμα σας και η φιλοσοφία σας για την Ακαδημία του Ιωνικού; 
 
«Συμμεριζόμαστε και βαδίζουμε μαζί στη νοοτροπία που έχει κτίσει ο Ερασιτέχνης. Να γεμίσει η Νίκαια και πάλι από Αθλητές του Ιωνικού σε κάθε Άθλημα. Και ειδικά στο ποδόσφαιρο που είναι ο Βασιλιάς των αθλημάτων. Η μιζέρια και η προχειρότητα έχει ήδη τελειώσει και έχουμε ως μοναδικό στόχο την συνεχόμενη ανάπτυξη. Φέτος ήδη είχαμε μια επιτυχία φτάνοντας τα 300 παιδιά. Ο Στόχος είναι ξεκάθαρος . Στην επομένη τριετία να έχουμε κατορθώσει να φτάσουμε τους 500 αθλητές στην Ακαδημία Ποδόσφαιρου χωρίς όμως να ρίξουμε σε καμία περίπτωση την ποιότητα της εκπαίδευσης. Μεγάλος Ιωνικός σημαίνει και μεγάλη Ακαδημία».
Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET