Ιωνικός – Διαγόρας 3-1

IMG_1845.JPG

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, η ομάδα μας επιβλήθηκε 3-1 του Διαγόρα Ρόδου στο γήπεδο της Νεάπολης και πανηγύρισε την 8η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της SL2. Ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ με τον Ιμπραχίμα Νιάσε στο 41’, δέχτηκε την ισοφάριση στο 68’, αλλά τα δύο γκολ του Ματίας Κάστρο στο 89’ και στο 96’ (πέναλτι) με τα οποία ο Αργεντινός επιθετικός έφτασε τα 10 συνολικά, διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 χαρίζοντας στην ομάδα μας μια ακόμα σπουδαία νίκη μετά το διπλό στα Τρίκαλα.

Η ομάδα μας είχε εικόνα κυριαρχίας στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στο 9’. Όταν ο Μουστάκης σέντραρε, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ Τσέλιος απομάκρυνε. Στο 22’ ο Ιωνικός απείλησε εκ νέου με δυνατό βολέ του Ρόλε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και άγγιξε το γκολ στο 28’ με το κοντινό πλασέ του Βλαχομήτρου, όπου τελευταία στιγμή οι αμυνόμενοι του Διαγόα έδιωξαν. Η σαφής υπεροχή της ομάδας μας, απέφερε καρπούς στο 41’, όταν ο Γκοτσούλιας έκοψε με εξαιρετικό τάκλιν στον άξονα, βρήκε τον Βλαχομήτρο αριστερά, αυτός σέντραρε ιδανικά στο δεύτερο δοκάρι και σέρβιρε το 1-0 για τον Νιάσε που σκόραρε με άπιαστη κεφαλιά. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Πλατέλλας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα που δέχτηκε, με τον διαιτητή να δείχνει παίζετε. Ο Διαγόρας στο 45’+2 είχε τη μοναδική επικίνδυνη στιγμή του με το μακρινό σουτ του Αθανασίου όπου ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε, ενώ ο Κονέ στην επαναφορά πήρε την κεφαλιά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλό σουτ-άουτ του Αμπούντ στο 51’, ενώ στο 54’ ο Διαγόρας απείλησε με σουτ του Κονέ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε με σιγουριά. Στο 68’ ο Διαγόρας ισοφάρισε σε 1-1 με δυνατό σουτ του Σανδραβέλη και από εκεί και πέρα επιχείρησε να σπάσει τον ρυθμό, με πολλές διακοπές. Η ομάδα μας βγάζοντας το μέταλλο που την χαρακτηρίζει όπου παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της, βρήκε τελικά τη λύση στο 89’. Όταν από φάση διαρκείας και κεφαλιά του Κουϊρουκίδη, η μπάλα έφτασε στον Κάστρο κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. Στο 90’+6 ο Κάστρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και δέκατο συνολικά στην SL2 και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Αμπούντ-Ομάρ, Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (77’ Κουϊρουκίδης), Νιάσε (62’ Μουμίν), Ρόλε (90’ Πογοσιάν), Πλατέλλας (90’+2 Παπαγεωργίου), Βλαχομήτρος (62’ Μάναλης), Κάστρο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Μανωλάκης, Ρουγκάλας (85’ λ.τρ. Χότζα), Κάκκο (73’ Τσιαντούλας), Ντοριβάλ (73’ Κωστούλας), Λινάρδος (46’ Αλάεθ), Σμυρλής (46’ Μπαστακός), Κονέ, Μασούρας, Αθανασίου.