Απόλλων Λάρισας – Ιωνικός 0-1

169062247_3885855951461039_4515662431479154839_n.jpg

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 2, ο Ιωνικός επικράτησε 0-1 του Απόλλωνα Λάρισας και πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Αυτή, ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας, που ανεβαίνει στους 37 πόντους, στο +5 από τον κοντινότερο διώκτη της, φιγουράροντας πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δημήτρης Κοτσώνης στο 20ο λεπτό, πέτυχε το γκολ που έκρινε το σημερινό παιχνίδι με άψογο πλασέ μετά από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μαρτιν Ρόλε, ενώ δοκάρι είχε ο Ματίας Κάστρο στο 66’.

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας. Που έκανε πρέσινγκ ψηλά και επέβαλε τον δικό της ρυθμό έχοντας υπεροχή. Αυτή η υπεροχή απέφερε καρπούς με τη συμπλήρωση του 20λεπτου. Όταν ο Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ εξαιρετικά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κοτσώνης με άψογο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ Γλύκο, για το 0-1. Στο 35’ ο Ιωνικός απείλησε με σουτ του Πλατέλλα που κόντραρε σε σώματα, μετά από καλό ανέβασμα του Παπαγεργίου, ενώ στο 37’ ο Απόλλων Λάρισας είχε τη δική του καλή στιγμή με τον Χατζή. Στο 40’ η ομάδα μας δημιούργησε καλή ευκαιρία με σουτ-άουτ του Ρόλε.

Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος είχε στο 59’ ένα μακρινό σουτ με τον Χατζή, όπου ο Αναγνωστόπουλος ήλεγξε την πορεία της μπάλας. Στο 66’ ο Ιωνικός άγγιξε το δεύτερο γκολ με εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Ρόλε βρήκε υπέροχα τον Βλαχομήτρο από αριστερά, εκείνος στην κίνηση γύρισε παράλληλα αλλά στο πλασέ του Κάστρο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα με παρόμοιο τρόπο η ομάδα μας πάτησε περιοχή αλλά ο Πλατέλλας με σώματα μπροστά δεν μπόρεσε να πλασάρει. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας έκανε διαχείριση παίζοντας έξυπνα και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, πέραν της φάσης του 81’ με το πλασέ του Ομπράντοβιτς, όπου ο Αναγνωστόπουλος με σωτήρια και δύσκολη επέμβαση στη γωνιά του κράτησε το 0-1 και την μεγάλη νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας (62’ Μπάμπης), Μόρας, Καρίκι (47’ λ.τρ. Καμπέρης), Σκούπρα, Χατζής, Ντα Κάμπο (38’ λ.τρ. Λίταινας), Μπάλλας, Μπαλογιάννης (62’ Ομπράντοβιτς), Αθανασιάδης, Γιάκος.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Κύργιας, Κοτσώνης, Παπαγεωργίου, Αμπούντ-Ομάρ, Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ρόλε (85’ Κουϊρουκίδης), Βλαχομήτρος (76’ Ματσούκας), Πλατέλλας (76’ Μάναλης), Κάστρο (85’ Νιασε).