Ιωνικός – Δόξα Δράμας 4-2

3141100.jpg

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SL2 η ομάδα μας επικράτησε στο γήπεδο της Νεάπολης με σκορ 4-2 της Δόξας Δράμας πανηγυρίζοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη της. Ο Ιωνικός, πάντα πρωτοπόρος και στο +5, έφτασε στους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στα γκολ των Ματίας Κάστρο (4’), Μαρτίν Ρόλε (24’), Ιμπραχίμα Νιάσε (66’) και Ματίας Κάστρο (70’). Ο Ματίας Κάστρο, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με τα δύο γκολ που σημείωσε σήμερα έφτασε τα 13 συνολικά.

Ξεκάθαρη ήταν η υπεροχή της ομάδας μας στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και άνοιξαν το σκορ στο 4’. Όταν ο Κάστρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 24’ ο Ιωνικός βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν αυτή την φορά ο Μουμίν έκανε σωστή πίεση κλέβοντας, η μπάλα έφτασε στον Ρόλε και ο Αργεντινός με άψογο τελείωμα νίκησε τον Στεφανάκο. Η ομάδα μας είχε (επιπλέον) ένα ακυρωθέν γκολ για οφ-σάιντ και κάποιες σημαντικές στιγμές. Η Δόξα Δράμας απείλησε σε μια περίπτωση στο πρώτο μέρος με κεφαλιά του Πινδώνη στο 21’ όπου ο Αναγνωστόπουλος με εξαιρετική επέμβαση είπε όχι. Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51’ η ομάδα μας σκόραρε με τον Κάστρο αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε για (οριακό) οφ-σάιντ. Στο 66’ ήρθε το τρίτο γκολ από σέντρα του Κάστρο και καρφωτή κεφαλιά του Νιάσε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και το 4-0, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κάστρο. Ο Αργεντινός αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Μάναλη και με κεφαλιά πέτυχε το τέταρτο γκολ φτάνοντας ο ίδιος τα 13 συνολικά στο πρωτάθλημα. Στο 82’ η Δόξα μείωσε σε 4-1 με κεφαλιά του Κόντου, ενώ στο 89’ διαμορφώθηκε το τελικό 4-2 πάλι με τον ίδιο σκόρερ (εκτέλεσε πέναλτι, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά σκόραρε).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Κύργιας, Κοτσώνης (74’ Μουστάκης), Παπαγεωργίου, Γκοτσούλιας, Μουμίν (62’ Νιάσε), Βλαχομήτρος (74’ Ματσούκας), Ρόλε (62’ Μάναλης), Πλατέλλας (83’ Κουϊρουκίδης), Κάστρο.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Κουκόλης (46’ Μαρινάκης), Άντερσον (71’ Κόντος), Αγιώτης Χάμοντ (46’ Παπαργυρίου-59’ λ.τρ Μενσά)), Μπελεβώνης, Τάσιος (11’ λ.τρ. Πινδώνης), Παρασκευάς, Μπολάκης, Μαυριάς, Κουτσιανικούλης.