Ποδοσφαιριστής του Ιωνικού ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

welcchy.jpg

Η ΠΑΕ Ιωνικός, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας μας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1 έτους.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1986 στο Iziaslav. Έχει να παρουσιάσει μια σπουδαία καριέρα επί σειρά ετών με 364 συνολικά συμμετοχές (24 γκολ – 5 ασίστ) σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην UFK Lviv, πριν μεταπηδήσει στην Σαχτάρ Ντόνετσκ το 2002 όπου και κατέγραψε 83 συμμετοχές μέχρι το 2009, παίζοντας ενδιάμεσα δανεικός τη σεζόν 2005-2006 στην Μέτελουργκ. Τον Αύγουστο του 2009, η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, παρέμεινε στον ισπανικό σύλλογο μια σεζόν και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 15 εκατομμυρίων. Τον Φεβρουάριο του 2015, μετακόμισε στην Ντνίπρο παραμένοντας μια αγωνιστική περίοδο, πριν τον Ιούνιο του 2016 έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ, παρέμεινε μέχρι το φετινό καλοκαίρι όπου αποχώρησε ως ελεύθερος καταγράφοντας 126 συμμετοχές συνολικά με 5 γκολ και 2 ασίστ. Έχει φορέσει 29 φορές την φανέλα της Εθνικής Ουκρανίας και έχει υπάρξει μέλος όλων των μικρών εθνικών της χώρας του. Στο παλμαρέ του μετρά: 1 πρωτάθλημα Ελλάδος, 7 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 3 Κύπελλα Ουκρανίας, 2 Σούπερ Καπ Ουκρανίας, 1 FIFA Club World Cup και την κατάκτηση του UEFA με την Σαχτάρ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι τόνισε στο ionikosfc: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έγινα μέλος της οικογένειας του Ιωνικού. Συμμετέχω στις προπονήσεις της ομάδας εδώ και περίπου ένα μήνα και θέλω να πω ένα ευχαριστώ για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν σε όλους. Στον πρόεδρο, στον προπονητή, στους ποδοσφαιριστές και συμπαίκτες μου. Απέκτησα εξαιρετική άποψη για την ομάδα βλέποντας την από μέσα και τα αισθήματα μου ήταν θετικά για το κλίμα και την οργάνωση που είδα.

Ο Ιωνικός είναι μια ιστορική ομάδα που επέστρεψε στην Super League μετά από αρκετά χρόνια και ξεκινάει μια χρονιά που θα προσπαθούμε σε κάθε ματς για το καλύτερο. Δεν μπορούμε να έχουμε στόχο τους τίτλους αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε μεγάλα αποτελέσματα και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πίστεψε σε εμένα και θα δουλέψω μαζί με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για να πετύχουμε κάτι καλό για την ιστορία της ομάδας και τον κόσμο. Ευχή μου είναι να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα, να δώσουμε το 100% στο γήπεδο και να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε».

Η οικογένεια της ΠΑΕ Ιωνικός καλωσορίζει τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και του εύχεται υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία με το Αστέρι στο στήθος.