Τσιριγώτης: Όταν διοικείς τον Ιωνικό δεν υπάρχει ταβάνι

256669843_423953232701217_2397167351375713917_n.jpg

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας Γιάννης Τσιριγώτης, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη Ιωνικού.

1) Να τα πάρουμε από την αρχή αν και γνωστά σε μεγάλο βαθμό. Πως προκύπτει η ενασχόληση με τον Ιωνικό και γιατί;

Έχω μεγαλώσει και έχω ανδρωθεί στις γειτονιές του Πειραιά και της Νίκαιας. Από μικρός η ασχολία μου με το ποδόσφαιρο ήταν έντονη και ως παίχτης αλλά και ως οπαδός. Το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει για μένα τρόπος ζωής. Εδώ και πολλά χρόνια είμαι οπαδός του Ιωνικού και η παρουσία μου στο γήπεδο της Νεάπολης έντονη. Όλοι οι φίλοι μου είναι από αυτές τις γειτονιές και είμαι περήφανος για αυτό. Πάλεψα πολύ στην ζωή μου και εγώ και η Οικογένεια μου ώστε να επιτύχουμε επιχειρηματικά και έτσι ήταν για μένα «υποχρέωση» να βοηθώ ομάδες της γειτονιάς μου στον βαθμό που μπορούσα. Όταν είδα το διοικητικό κενό που είχε δημιουργηθεί στον Ιωνικό και τον κίνδυνο η ομάδα να βρεθεί στα τοπικά πήρα την απόφαση να δράσω και να μπω μπροστά. Έξαλλου ήταν κάτι που και οι ίδιοι οπαδοί μου το ζητούσαν. Η απόφαση όμως ήταν κοινή και το λέω αυτό γιατί τις αποφάσεις όλες τις παίρνουμε σαν Οικογένεια. Αποφασίζουμε από κοινού με τον αδελφό μου τον Τάκη που έχει θυσιάσει πολλά για τον Ιωνικό ήδη αλλά και με τον Γιο μου τον Θοδωρή .

 2)Άρα ήταν ο κόσμος του, το στοιχείο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για ενασχόληση;

Ο Κόσμος του Ιωνικού ξεχωρίζει. Έχει πάθος και αγάπη για την ομάδα που δεν θα το βρεις σε καμία άλλη γειτονιά. Δεν είναι τυχαίο που οι ίδιοι οπαδοί διοίκησαν σε δύσκολες καταστάσεις και έβαλαν πλάτη πολλές φορές για την αγάπη τους τον Ιωνικό.

3)Ποια είναι η κορυφαία στιγμή του Συλλόγου επί διοίκησης Τσιριγώτη;

Η άνοδος στην Super League μετά από 14 χρόνια απουσίας. Όταν κανείς δεν το πίστευε και όλοι στοιχημάτιζαν για την αποτυχία η διοίκηση Τσιριγώτη έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε.

4)Πλέον, Super League. Τα όνειρα έχουν ταβάνι;

Όταν διοικείς τον Ιωνικό δεν υπάρχει ταβάνι. Δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη «όνειρα» αλλά θα πω ότι πάντα έχουμε στόχους. Με σκληρή δουλειά οργάνωση και προγραμματισμό επιλεγούμε τους στόχους μας. Ο στόχος μας λοιπόν είναι για αρχή η παραμονή στην κατηγορία, να εδραιωθούμε και τα επόμενα χρόνια να ξαναβρεθούμε σε θέση που θα οδηγεί στην Ευρώπη. Όμως το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό και ο δρόμος θα είναι μόνο ανηφορικός για εμάς.

5)Είδαμε ωστόσο ότι ο δρόμος για τη Super League προετοιμαζόταν, δύο χρόνια πριν, με τη σταδιακή αναβάθμιση του γηπέδου όπως και άλλων εγκαταστάσεων (γραφεία, γυμναστήριο κλπ.). Τι άλλο «πρέπει» να γίνει τόσο όσον αφορά το γήπεδο αλλά ίσως και σε ενδεχόμενο βοηθητικού γηπέδου;

Ως Οικογένεια έχουμε την φιλοσοφία να υπάρχει σε όλους τους τομείς νοικοκυροσύνη και ποτέ προχειροδουλειά. Δεν γίνετε να διοικείς μια ομάδα σαν τον Ιωνικό και να παίρνεις αποφάσεις της στιγμής χωρίς να σκέπτεσαι το μέλλον . Και μέλλον χωρίς σωστές εγκαταστάσεις και επαγγελματισμό δεν γίνετε να υπάρξει. Για την αναβάθμιση του Γηπέδου συνεργαστήκαμε στενά με την Δημοτική Αρχή και προσωπικά με τον Δήμαρχο Κύριο Ιωακειμιδη. Από την μεριά του έκανε εξαιρετική δουλειά και έτσι μοιραστήκαμε το βάρος της αναβάθμισης του γηπέδου. Και εμείς ως Οικογένεια ξοδέψαμε μεγάλα ποσά για ένα στάδιο που ουσιαστικά δεν μας ανήκει και ανήκει τους πολίτες του δήμου και συγκεκριμένα στην ομάδα του Ιωνικού. Σίγουρα η αναβάθμιση του γηπέδου δεν σταματά ποτέ και έχουμε πολλά σχέδια ακόμη ώστε το γήπεδο να πλήρη όλα τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Όσο αφορά το βοηθητικό γήπεδο είμαστε ήδη σε συζήτηση με την δημοτική αρχή και την περιφέρεια.

6) Η Ομάδα έχει ξεκινήσει και βαδίζει υπεράνω προσδοκιών θα έλεγε κανείς. Το «πάμε να σωθούμε» με εισαγωγικά ήταν το μότο για τις τρεις συνεχόμενες ανόδους. Θα βγουν τα εισαγωγικά ή μήπως να περιμένουμε και μια ακόμα υπέρβαση;

Με χαμηλούς τόνους και με πολύ προσοχή ο στόχος είναι ξεκάθαρα η παραμονή . Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Η παραμονή στην κατηγορία θα είναι για εμάς μια επιτυχία . Ήδη έχουμε δώσει τις αγωνιστικές απαντήσεις μας ότι είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος που θα παλέψει όλα τα παιχνίδια , και αν δεν είχαμε και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς σίγουρα θα είχαμε και αλλά αποτελέσματα. Έχω εμπιστοσύνη στους παίχτες μου και ειδικά στον Προπονητή μας Κύριο Σπανό . Επίσης έχουμε ένα επιτελείο από ανθρώπους επαγγελματίες και δεν έχουμε σε τίποτα να ζηλέψουμε από θέμα οργάνωσης σε σχέση με τις μεγάλες ομάδες.

7)Βλέπουμε ότι γίνεται μια σημαντική δουλειά στις Ακαδημίες με πολύ καλή παρουσία στα πρωταθλήματα της Κ-19, Κ-17 κλπ. Ποιος είναι ο στόχος σε συνάρτηση με την ανδρική ομάδα αλλά και την πόλη;

Στις ακαδημίες γίνονται ήδη κάποιες αλλαγές. Έχουν αλλάξει ήδη τα πρόσωπα που τρέχουν τα θέματα των ακαδημιών και ο στόχος είναι και εκεί είναι να αλλάξει η φιλοσοφία σε μια ακαδημία πιο « επαγγελματική» . Οι αλλαγές όμως αυτές χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Δεν κτίζεις μια ακαδημία μέσα σε ένα χρόνο. Εμείς ως ΠΑΕ και σε άριστη συνεννόηση με την Διοίκηση Ερασιτέχνη θα κάνουμε όσες αλλαγές χρειαστεί ώστε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο που έχουμε θέση. Και θα κριθούν όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση. Θα πρέπει να δίνουμε στους αθλητές τις ανάλογες υπηρεσίες που αναλογούν σε μια ακαδημία μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι του Ιωνικού. Θα κάνουμε όσες αλλαγές και αν χρειαστούν και θα τολμήσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα. Θέλουμε να ¨εκπαιδεύσουμε ¨πρώτα σωστούς ανθρώπους και μετά σωστούς αθλητές. Οι ακαδημίες είναι το μέλλον μας.

8)Καθώς γίνεται αναφορά στις Ακαδημίες στο μυαλό έρχεται η «μάνα» του συλλόγου, ο Ερασιτέχνης Ιωνικός. Ποια η σχέση σας με τον Α.Ο. Ιωνικός και πως βλέπεται την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω νέα παιδιά οπαδούς να ασχολούνται με την μάνα του συλλόγου τον Ερασιτέχνη και να δίνουν έναν φρέσκο αέρα με πολύ όρεξη και μεγάλες επιτυχίες. Οι σχέσεις μας είναι αρμόνικες και φιλικές και όλα είναι ξεκάθαρα μεταξύ μας και η συνεργασία μας άψογη όπου και αν έχει χρειαστεί . Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων και να έχει το μεγαλύτερο βάρος από όλα όμως η δημιουργία τόσων τμημάτων – αθλημάτων από τον Ερασιτέχνη και η άψογη οργάνωση τους δίνουν άλλη αξία στην πόλη μας και στον σύλλογο μας. Όπως ενημερώνομαι οι ακαδημίες όλων των Αθλημάτων του Ιωνικού αγγίζουν περίπου τα 1200 παιδιά . Ποτέ ξανά ο σύλλογος δεν έφτασε σε τέτοια δυναμική.

9)Πως νιώθετε που ο γιος σας είναι αθλητής της μεγάλης ομάδας ;

Όπως θα ένιωθε κάθε πατέρας για τον γιο του. Μόνο περηφάνια. Και μάλιστα διπλά περήφανος γιατί παλεύει μόνος του κάθε μέρα να γίνετε καλύτερος και ΔΕΝ έχει εκμεταλλευτεί ποτέ την θέση του πατέρα του. Βάζει στόχους και θέλει να τους επιτύχει μόνος του με την αξία του. Κανείς δεν του χαρίζεται και έτσι είναι το σωστό στον αθλητισμό.

10)Παρακολουθείτε μπάσκετ . Είστε υποστηρικτής της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού ;

Είμαι υποστηρικτής όλων των τμημάτων του Ιωνικού. Θέλω όλα τα τμήματα να έχουν επιτυχίες και να βρίσκονται ψηλά. Όπως σας είπα πιο πριν είμαι Οπαδός του Ιωνικού και όχι επαγγελματίας παράγοντας. Θέλω το μπασκετικο τμήμα να έχει Υγεία και να βρίσκεται ψηλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την αξιοπρεπή προσπάθεια που έκανε στο Ευρωπαϊκό κύπελλο.

11)Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Ιωνικού ;

Να είναι ενωμένοι. Μπορεί πολλές φορές να κάνουμε λάθη και να υπάρχει θυμός και γκρίνια. Αυτά συμβαίνουν στις Οικογένειες, και ο Ιωνικός είναι Οικογένεια. Δεν περισσεύει κανείς στην μεγάλη Προσπάθεια που γίνετε σε όλα τα επίπεδα του Συλλόγου μας. Το μόνο που μένει πίσω μας είναι η Ιστορία μας και η Υστεροφημία μας.

Προχωράμε λοιπόν…

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΙΩΝΙΚΟΣ

Σας ευχαριστώ θερμά που μου δώσατε βήμα στην Ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Ιωνικού. Εύχομαι θερμά Υγεία και Επιτυχίες σε όλα τα Τμήματα μας.

 

 

 

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET