22η αγωνιστική: Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-3

ionikos_match_olympiacos.jpg

Την εντός έδρας ήττα με 3-0 γνώρισε από τον Ολυμπιακό ο Ιωνικός για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Τικίνιο, αλλά το τέρμα του Βραζιλιάνου δεν μέτρησε σωστά καθώς στην αρχή της φάσης ο Μαντί Καμαρά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Αυτή η ευκαιρία έφτανε για να αφυπνίσει την ομάδα μας, η οποία σε ένα τρίλεπτο είχε δύο μεγάλες φάσεις για να προηγηθεί. Πρώτα, στο 15’ ο Λένις από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βατσλίκ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λένις έκανε παράλληλο με την εστία γύρισμα το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Άοσμαν από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά εκτός περιοχής γράφοντας το 1-0 στο 24’, με τον Ιωνικό να μην πτοείται από το γκολ και να έχει ως το φινάλε του ημιχρόνου δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για να το φέρει στα ίσα. Στο 33’ ο Μάντζης έστρωσε στον Ντάλσιο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε το συρτό διαγώνιο σουτ το οποίο «έβγαλε» ξανά ο Βατσλίκ. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (44’), ο Μάντζης βρέθηκε απέναντι στον Τσέχο κίπερ, προσπάθησε να τον νικήσει με ωραίο τσίμπημα αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κιάκος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να αντιδράει σωστά ξανά και να στέλνει την ομάδα του με το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του, αλλά ο Ολυμπιακός χτύπησε δύο φορές για να καθαρίσει τον αγώνα. Πρώτα, στο 54’ ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα ο Τικίνιο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 58’ ο Μασούρας με πλασέ έγραψε το 3-0. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τον Δημήτρη Σπανό να ρίχνει στο ματς τους Πλατέλλα, Μάναλη, Τσιριγώτη και Μαχαίρα, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία προσπάθησε να μειώσει το σκορ αλλά δεν κατάφερε παρά τις φάσεις που έφτιαξε.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (79' Τσιριγώτης), Σάντσεζ, Ρομαό, Ματσούκας (89' Πογοσιάν), Κιάκος, Κάνιας, Ρομαό, Λένις (79' Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν (64' Πλατέλλας), Μάντζης (79' Μάναλης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83' Ο. Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (43’ Μασούρας), Τικίνιο (66' Αραμπί).