Τσιριγώτης: «Να βρεθούμε ξανά στις θέσεις της Ευρώπης»

tsirigotis_spanos.jpg

Ο πρόεδρος του Ιωνικού, Γιάννης Τσιριγώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» μίλησε για την αγαπημένη του ομάδα και τους στόχους που έχει θέσει γι’ αυτούς, αλλά και γενικότερα για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μου έχουν πει για εσάς ότι δεν είστε κλασικός πρόεδρος, αλλά σαν φίλος με τους παίκτες, σαν εργάτης για την ομάδα. Ισχύει;

«Είμαι ένας πρόεδρος-οπαδός της ομάδας. Για μένα ο Ιωνικός είναι κομμάτι της ζωής μου, βρισκόμουν στις εξέδρες να τον παρακολουθώ πολλά χρόνια πριν ασχοληθώ με τα διοικητικά. Πλέον έχω καθημερινή ενασχόληση με την ομάδα και είναι για μένα το δεύτερο σπίτι μου, η δεύτερη οικογένειά μου. Δεν μου αρέσει να με βλέπουν σαν πρόεδρο, αλλά σαν έναν άνθρωπο δικό τους».

Επίσης, μου έχουν πει ότι παίρνετε τηλέφωνα πέντε-πέντε τους παίκτες και μπορεί να μιλάτε και 2-3 φορές με τον καθέναν τη βδομάδα. Και τους ρωτάτε αν τους λείπει τίποτα, τι παράπονο έχουν κ.λπ.

«Έχω στενές σχέσεις με όλους τους παίκτες και φροντίζω να μην τους λείψει τίποτα. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν καθαρό μυαλό, να τους απασχολεί μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και τίποτε άλλο. Κουμάντο όμως στα αποδυτήρια κάνει ο προπονητής και κανείς άλλος. Ο ρόλος ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και επηρεάζει όλο το αγωνιστικό. Γι' αυτό φροντίζω εγώ προσωπικά αλλά και όλο το τεχνικό επιτελείο ώστε να μην τους λείπει τίποτα - αλλά και να νιώθουν ότι σε στιγμές πίεσης είμαστε δίπλα τους».

Έμαθα ακόμα ότι πιο πολύ από μεταγραφές σάς ενδιαφέρει να δίνετε λεφτά για το νοικοκυριό, για τις συνθήκες, για τις εγκαταστάσεις, για το γήπεδο, για τα μπουθ, για τις καθαρίστριες, για όλα τα γύρω. Πώς ήταν το γήπεδο όταν το παραλάβατε και πώς είναι τώρα; Τι έχει κοστίσει;

«Δυστυχώς, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ διοικητικά με τον Ιωνικό έπρεπε να αντιμετωπίσω ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ήταν η εγκατάλειψη του γηπέδου με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Έχω μάθει να είμαι νοικοκύρης σε κάθε φάση της ζωής μου. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά λοιπόν σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις του Ιωνικού. Σε αυτά τα 3 χρόνια μετατρέψαμε ένα εγκαταλελειμμένο γήπεδο, σε ένα στολίδι για τη Σούπερ Λιγκ που πληροί πλέον όλα τα κριτήρια. Με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και με επενδύσεις από την οικογένειά μου χιλιάδων ευρώ (ματώσαμε αρκετά είναι η αλήθεια) καταφέραμε να κάνουμε ένα μικρό θαύμα. Και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε εγκαταστάσεις. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις για βοηθητικό γήπεδο που θα ανήκει στην οικογένεια του Ιωνικού. Σας αναφέρω επιγραμματικά τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο στάδιο της Νεάπολης:

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση της οικογένειας Τσιριγώτη αφορούν: αναβάθμιση αποδυτηρίων. Αναβάθμιση γραφείων. Δημιουργία χώρων για το γραφείο Τύπου και αίθουσα συνεντεύξεων, χώρων ιματισμού με σύγχρονα μηχανήματα, καθώς και νέο λογιστήριο. Δημιουργία εξωτερικού ιατρείου στη θύρα 6. Σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο και ιατρείο. Κρυοσάουνα-παγοθεραπεία. Βελτιωτικές εργασίες εντός και εκτός Νεάπολης. Ανακαίνιση γυμναστηρίου και εξοπλισμός με τα πιο σύγχρονα μέσα. Εδώ αξίζει μια αναφορά πως και ο ίδιοι οι παίκτες έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι με τις δυνατότητες του νέου γυμναστηρίου! Όμως οι εργασίες δεν τελειώνουν εδώ».

Δηλαδή;

«Έπειτα από επαφές που είχαμε με τον δήμαρχο της πόλης καταφέραμε να χρηματοδοτηθούν αναβαθμίσεις που αφορούσαν το γήπεδο της Νεάπολης είτε από την Περιφέρεια είτε από τον ταμείο του Δήμου. Εργασίες πολύ σημαντικές ώστε να πάρουμε έγκριση για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Αυτές οι εργασίες αφορούν: αλλαγή του χλοοτάπητα σε τελευταίας γενιάς. Αλλαγές καθισμάτων στις κερκίδες. Τοποθέτηση τουρνικέ, σκεπάστρου, καθώς και ηλεκτρονικού πίνακα. Νέους πάγκους με bucket καθίσματα. Τοποθέτηση Plexiglass στην εξάεδρα των επισήμων. Αναβάθμιση των προβολέων ώστε να έχουν προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ. Οφείλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κύριο Ιωακειμίδη για τις προσωπικές του ενέργειες και πρωτοβουλίες, καθώς και όλη τη Δημοτική Αρχή για τη διαρκή συμπαράσταση».

Ο Σπανός ήταν ρίσκο που τον κρατήσατε; Σας ανέβασε στη Σούπερ Λίγκα, είναι εξπέρ στη Β’ Εθνική, αλλά δεν ήταν εξπέρ στη Σούπερ Λίγκα.

«Ο Σπανός είναι εξαίρετος προπονητής, γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες. Δεν είμαι της φιλοσοφίας ότι οι ομάδες πρέπει να αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα, αλλά ότι όλοι πρέπει να παίρνουν τον χρόνο που τους αξίζει και να υπάρχει υπομονή. Ο κύριος Σπανός ανήκει από παλιά στην οικογένεια του Ιωνικού ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, έχει προσφέρει και είναι πολύ αγαπητός από τον κόσμο. Έχουμε δικαιωθεί για την επιλογή μας στο πρόσωπο του κυρίου Σπανού, είναι προσωπική μας επιλογή και με αυτόν θα πορευτούμε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσο είμαστε στον Ιωνικό ο κύριος Σπανός θα πορεύεται μαζί μας».

Σε ποια κατηγορία ήταν ο Ιωνικός όταν τον αναλάβατε; Σε πόσα χρόνια μέσα έφτασε στη Σούπερ Λίγκα; Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Όταν ανέλαβα τον Ιωνικό ήταν στη Φούτμπολ Λιγκ ( Γ' Εθνική ) τελευταίος στη βαθμολογία! Ήταν σε τραγική κατάσταση που φλέρταρε με τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα και ήταν σε οργανωτική εξαθλίωση. Καταλαβαίνεις τι είχα να αντιμετωπίσω και ποσό δύσκολο ήταν στα μέσα της περιόδου τότε. Η συνέχεια είναι γνωστή, μέσα σε τριάμισι χρόνια τρεις συνεχόμενες ανόδους (συν άλλη μία άνοδο που ακυρώθηκε λόγω αλλαγών στα πρωταθλήματα), φτάσαμε στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που ανήκει πραγματικά η ομάδα του Ιωνικού. Όλοι μιλούν για ένα θαύμα. Εγώ όμως σας λέω ότι η επιτυχία μας έγινε έπειτα από σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό. Όταν έχεις σχέδιο και αυτό το σχέδιο πλαισιώνεται με πάθος και πίστη, μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Και εμείς επιτύχαμε με την αξία μας να βρεθούμε στα μεγάλα σαλόνια».

Ποιο είναι το όνειρό σας για τον Ιωνικό;

«Όταν σέβεσαι πραγματικά την ομάδα του Ιωνικού και την Ιστορία της δεν παύεις ούτε να ονειρεύεσαι ούτε να βάζεις στόχους. Δεν με καθοδηγεί η μετριότητα ούτε επαναπαύομαι σε αυτήν. Στόχος και όχι όνειρο είναι να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και μελλοντικά να ξαναβρεθούμε σε θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Όμως αυτά χτίζονται με τον χρόνο και χρειάζεται από όλους σκληρή δουλειά και υπομονή. Για τώρα ο στόχος της πρώτης χρονιάς έπειτα από τα 14 χρόνια που έλειπε η ομάδα από την πρώτη κατηγορία είναι η σωτηρία».

Πού πονάει η ομάδα; Γιατί τρώει εύκολα γκολ; Υπάρχει και έλλειψη ενός γκολτζή; Θα το κοιτάξετε το θέμα του γκολτζή το καλοκαίρι;

«Αυτά είναι θέματα που πρώτα απασχολούν τον προπονητή. Αυτός μάς καθοδηγεί και εμείς ως διοίκηση πράττουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η ομάδα να είναι ενισχυμένη και πλήρης σε κάθε θέση. Ήδη κάναμε διορθωτικές κινήσεις με αξιόπιστους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και να μας βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα που είναι σαν μαραθώνιος. Το καλοκαίρι θα γίνουν αλλαγές ώστε ο Ιωνικός να είναι ακόμη πιο δυνατός».

Είστε τύπος που μπορεί να δώσει ένα ματς;

«Μακριά αυτά από την οικογένεια Τσιριγώτη. Η αξιοπρέπειά μας δεν αρμόζει ούτε καν να μπούμε σε τέτοια σκοτεινά μονοπάτια που πάνε τον αθλητισμό πίσω. Υπάρχει ένα όμορφο πρωτάθλημα με πολύ ανταγωνισμό και ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε πλήρως όλους τους αντιπάλους μας, όμως παλεύουμε όλα τα παιχνίδια σαν να είναι το κάθε ένα από αυτά ένας μεγάλος τελικός για εμάς. Είμαι γέννημα θρέμμα Νικαιώτης περήφανος και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας μου και τίποτα λιγότερο».

Ποιος είναι ο MVP ως τώρα του Ιωνικού; Ο Άοσμαν;

«MVP ήταν, είναι και θα παραμείνει ο κόσμος του Ιωνικού. Δεν έχουμε παράπονο, καθώς πολλοί παίκτες έχουν αποδώσει πολλά παραπάνω από ό,τι περιμέναμε, ενώ όλοι οι παίκτες σέβονται τη φανέλα και τη ματώνουν».

Έχει σωθεί η ομάδα;

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θα εφησυχάσουμε λεπτό. Είναι δύσκολο καράβι ο Ιωνικός και εγώ καπετάνιος εγωιστής, που δεν τα παρατώ ποτέ και δεν απογοητεύομαι».

Αγαπημένος σας παίκτης στον Ιωνικό όταν ήσασταν απλός οπαδός εκτός ομάδας;

«Βασίλης Ξενάριος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιάννης Ξανθόπουλος, Αντριόλι, Μπρούστερ. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Δεκάδες παίκτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν γράψει ιστορία με την μπλε φανέλα και το αστέρι στο στήθος».

Υπάρχει περίπτωση ποτέ το γήπεδο να ονομαστεί Νίκος Κανελλάκης; Είχατε καλή σχέση μαζί του;

«Ο Νίκος Κανελλάκης ήταν μεγάλο κεφάλαιο και έχει γράψει Ιστορία με την προεδρία του στον Ιωνικό. Είχαμε άψογη σχέση μαζί του και ήταν ένας κύριος με κάπα κεφαλαίο σε όλα του. Όσον αφορά το γήπεδο και την ονοματοδοσία, αυτό είναι κάτι που πρέπει απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή. Εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε τη δική μας Ιστορία».

Ο Κασναφέρης γιατί έφυγε;

«Πολλές φορές ένας συνεργάτης μπορεί να είναι αξιόλογος και να υπάρχουν διαφορές στη φιλοσοφία. Εμείς τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στον Ιωνικό».

Το γραφείο Τύπου γιατί άλλαξε;

«Όσοι έχουν έρθει έχουν προσφέρει και δεν έχω κανένα παράπονο. Όμως πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το γραφείο Τύπου μας κινείται σε επαγγελματικά πλαίσια μεγάλης ομάδας και όλοι έχουν να λένε για αυτό πλέον».

Μου λένε ότι δεν πιέζετε να παίζει στην 11άδα ο γιος σας και δεν παίζει.

«Ο γιος μου είναι ένα αθλητής του Ιωνικού που δουλεύει σκληρά ώστε να βελτιώνεται. Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου και του προπονητή και μαθαίνει δίπλα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας όπως είναι όλοι. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Όταν ο προπονητής κρίνει ότι πρέπει να μπει να βοηθήσει τότε μπαίνει. Δεν έχει καμία σημασία το ότι είναι γιος μου. Όλοι παλεύουν με την αξία τους να αποδείξουν, το ίδιο και ο γιος μου. Είμαι περήφανος για αυτόν γιατί είναι ένα παιδί ηθικό».

Εκκλησία πάτε;

«Είμαι πιστός, χριστιανός ορθόδοξος. Ευχαριστώ τον Θεό που κάθε μέρα δίνει υγεία σε έμενα και στην οικογένειά μου. Η πιστή μου στον Θεό μού δίνει δύναμη να συνεχίζω, να μην τα παρατώ ποτέ».

Πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει πιο ελληνικό;

«Φυσικά και πρέπει. Υπάρχουν ταλέντα αξιόλογα που αξίζουν πολλά περισσότερα. Πρέπει όλες οι ομάδες να επενδύσουμε στις ακαδημίες αλλά και να δώσουμε σε νέα παιδιά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Έχουμε ευθύνη όλοι μας για αυτό».

Μπορεί να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν τα βρουν οι τέσσερις μεγάλοι;

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πρέπει όλοι μαζί όταν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι να σκεφτόμαστε μόνο το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων. Με σαφής και καθαρές διαδικασίες που δεν θα αδικούν κανέναν και χωρίς να υπάρχει ο όρος “μικροί και μεγάλοι”».

Όταν περάσει η πανδημία ο Ιωνικός θα ευνοηθεί γιατί θα έχει τον κόσμο του, που είναι πιο δυνατός από άλλες ομάδες. Τι έχετε να πείτε στον κόσμο του Ιωνικού;

«Ο Ιωνικός φημίζεται για την καυτή έδρα του, άρα είναι επόμενο αυτό να μας έχει επηρεάσει όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα. Ό,τι έχω να πω στον κόσμο του Ιωνικού το ξέρουν μέσα από την καθημερινότητά μου. Είμαι μαζί τους κάθε μέρα, είμαι κομμάτι από αυτούς. Θαυμάζω την τρέλα τους για την ομάδα μας, δεν το βρίσκει κανείς εύκολα αυτό που υπάρχει στον Ιωνικό. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν σε εμάς και ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα. Θέλω όμως να περάσω ένα μήνυμα σε όλους τους οπαδούς όλων των ομάδων. Να έχουν την αγνή τρελά τους και το πάθος για τις ομάδες τους, όμως μακριά από ακρότητες που στοιχίζουν ζωές, μακριά από κάθε είδους βία».

Στον Ιωνικό συμμετέχει όλη η οικογένεια σας;

«Μαζί με την οικογένειά μου παίρνουμε όλες τις αποφάσεις. Ο Τάκης ο αδελφός μου και ο γιος μου ο Θοδωρής είναι στη διοίκηση του Ιωνικού και δίπλα στην ομάδα κάθε λεπτό. Είναι η δύναμή μου όλη η οικογένειά μου».

Super League
Cosmote TV
Avance
Ticketmaster
ETEKA TSIRIGOTIS
Ομιλος Ιατρικού Αθηνών Παλαιού Φαλήρο
Football Science Intitute
ionikos logo xsmall  ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακροπόλεως 166, Τ.Κ. 184 51 Νίκαια
Τηλ.: 210 4252 812
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

sl logo

ionikos web tv

DESIGNED BY ORBIANET