25η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ιωνικός 1-1

ionikospaokgoal.jpg

Τον βαθμό της ισοπαλίας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten πήρε ο Ιωνικός (1-1).

Η ομάδα μας είχε τις μεγαλύτερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη στις… βαλίτσες της από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Πασχαλάκη που κράτησε το ματς στην ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με το ξεκίνημα του ματς, αλλά αρχικά το σουτ του Τσόλακ σταμάτησε το δοκάρι και ο Μύγας με διπλή προσπάθεια και αυτοθυσία δεν επέτρεψε στους Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα να σκοράρουν. Αυτή η φάση αφύπνισε τον Ιωνικό που έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί αλλά ο Πασχαλάκης αρχικά στο 11’ σταμάτησε τον Μάντζη σε τετ-α-τετ και τέσσερα λεπτά μετά ο κίπερ του ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση του σουτ του Καμπράλ.

Στο 31ο λεπτό ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Μύγα στον Μιχάι και ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ (1-0) για τον ΠΑΟΚ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 39’ η ομάδα μας άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Μύγας δεν κατάφερε εξ επαφής να νικήσει τον Πασχαλάκη στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα από τον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος έριξε στο ματς τους Τουράμ, Πλατέλλα στις θέσεις των Μάντζη, Σάντσεζ. Ο πρώτος ήταν και αυτός που σκόραρε στο 59ο λεπτό με τρομερό σουτ, ισοφάρισε σε 1-1 και όλη η ομάδα έφυγε στον πάγκο για να πανηγυρίσει αγκαλιά και με την σημαία της Ουκρανίας για… πάρτι του Τσιγκρίνσκι!

Το 1-1 ήταν γεγονός, αλλά αυτό δεν στάθηκε αφορμή για οπισθοχώρηση της ομάδας μας. Έκλεισε καλά τους χώρους και περιόρισε τον ΠΑΟΚ, έχοντας και την μεγαλύτερη φάση ως το φινάλε του αγώνα με τον Τουράμ που δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε την ισοπαλία.

Mε αυτό τον βαθμό ο Ιωνικός έφτασε τους 26 βαθμούς στη βαθμολογία της Super League Interwetten.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ (46' Τουράμ), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Λένις, Μάντζης (46' Πλατέλλας), Καμπράλ (87' Βαλέντε).