2η αγωνιστική playouts: Ιωνικός-Βόλος 2-2

dalcio_volos.jpg

Ισόπαλος με σκορ 2-2 ήρθε ο Ιωνικός απέναντι στον Βόλο για την 2η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα μας, αφού μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Άοσμαν, ο Μάντζης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον Ιωνικό, που θα μπορούσε να αυξήσει στο πρώτο τέταρτο το προβάδισμά του. Διότι έφτιαξε τρεις μεγάλες φάσεις στα επόμενα λεπτά. Αρχικά, στο 7ο λεπτό μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια ο Ντάλσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 9’ και στο 11’ ο Λένις δεν κατάφερε να σκοράρει σε διαδοχικά τετ-α-τετ.

Στο 18ο λεπτό το γήπεδο «πάγωσε» σε μια σοκαριστική στιγμή, όταν ο Ρομέρο μετά από εναέρια μονομαχία έπεσε άσχημα στο έδαφος και έχασε  τις αισθήσεις του. Άπαντες τρόμαξαν, αλλά με την γρήγορη συμβολή των ιατρικών επιτελείων και του Χρήστου Δάρα, ο παίκτης του Βόλου επανήλθε και έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο, με τα νέα που ήρθαν να είναι ευχάριστα. Ο ρυθμός έπεσε μετά από τον άσχημο τραυματισμό του Ρομέρο, με τον Ιωνικό να έχει ακόμη μία μεγάλη φάση πριν το φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μύγα.

Ένα σουτ του Ντάλσιο στο 48’ που μπλόκαρε ο Κλέιμαν ήταν η πρώτη απειλή από πλευράς της ομάδας μας στο δεύτερο μέρος, με τους «κυανόλευκους» να βρίσκουν δεύτερη φορά δίχτυα στην επόμενη φάση. Ήταν το 52ο λεπτό όταν ο Άοσμαν έσπασε στον επερχόμενο Μάντζη, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση διπλασία τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του (2-0).

Ο Βόλος πήρε μέτρα στη συνέχεια, με τον Χουτεσιώτη να κάνει ωραίες διαδοχικές επεμβάσεις στις κεφαλιές των Γκιουλέν, Φαν Βέερτ. Δεν κατάφερε να κάνει, όμως, το ίδιο στο ωραίο μακρινό σουτ του Φερνάντες, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 65’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκορτσίλας υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του πεσμένου στο έδαφος Μύγα, με τον Φαν Βέερτ να το μετατρέπει σε γκολ για το 2-2 στο 71’.

Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό στη συνέχεια, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και φάσεις να υπάρχουν εκατέρωθεν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε με το 2-2 να περιμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.

Με αυτή την ισοπαλία ο Ιωνικός έφτασε τους 30 βαθμούς, όντας στο +9 από την προτελευταία Λαμία και στο +14 από τον τελευταίο Απόλλωνα.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντσεζ, Κάνιας, Ντάλσιο (76’ Κιάκος), Άοσμαν (76’ Πλατέλλας), Λένις (84’ Βαλέντε, 90+3’ Τσιριγώτης), Μάντζης (76‘ Τουράμ).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Γκιουλέν, Άλχο, Ρομέρο (25’ Ρίνερ), Φεράρι, Πουρίτα (54’ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (78’ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.