3η αγωνιστική playouts: Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3

ionikos_tripoli.jpg

Σπουδαία έκτος έδρας νίκη για την ομάδα μας στην Τρίπολη, που επικράτησε 3-2 του Αστέρα για την 3η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ιωνικό, αφού στο 5ο λεπτό ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με τον Ριέρα. Παρά το αρχικό σοκ, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ανασυντάχθηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να φτιάχνει φάσεις. Μύγας και Λένις απείλησαν με κεφαλιές, με το γκολ να έρχεται τελικά στο 29ο λεπτό. Ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Μύγα να παίρνει την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Τσιγκρίνσκι να έρχεται με φόρα στο  δεύτερο δοκάρι για να ισοφαρίσει σε 1-1. Δώδεκα λεπτά αργότερα, στο 41’, ο Ιωνικός έφερε «τούμπα» το σκορ σε μια πανομοιότυπη φάση. Ο Άοσμαν εκτέλεσε το φάουλ, ο Σάντσεζ πήρε την κεφαλιά-πάσα και ο Μάντζης με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Ιωνικός είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία, μπαίνοντας με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Το πρέσινγκ των παικτών του Σπανού ήταν εξαιρετικό, με τον Μύγα να κλέβει την μπάλα και τον νεοεισελθόντα Τουράμ να κάνει υπέροχη κάθετη στον Μάντζη, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε από θέση τετ-α-τετ τον Τσιφτσή για το 3-1 στο 52ο λεπτό. Το παιχνίδι πήγαινε ιδανικά για τον Ιωνικό, που διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του προβάδισμα και είχε περιορίσει επιθετικά τον Αστέρα, ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Μουνάφο στο 87’. 

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Άλβαρες, Βαλιέντε (79' Ιγκλέσιας), Σανταφέ (46' Μουνάφο), Τιλίκα, Ριέρα (46' Κρέσπι), Σονί (59' Σίτο), Μπενίτο (59' Μπαράλες).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Ρομαό (88' Τσιριγώτης), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61' Κιάκος), Άοσμαν (82' Γκοτσούλιας), Λένις (46' Τουράμ), Μάντζης (82' Καμπράλ).

Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός έφτασε τους 33 βαθμούς, όντας στο +12 από την προτελευταία θέση και τη Λαμία, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε των playouts.