5η αγωνιστική playouts: Ιωνικός-Απόλλων 5-1

kiakos_goal.jpg

Ο Ιωνικός επικράτησε 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Η ομάδα μας μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, παίρνοντας την τρίτη σερί της νίκη και παραμένοντας αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα με 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να έχει την πρώτη φάση στο 10ο λεπτό όταν ο Μαρτίνες από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Τσιριγώτης με φοβερό τάκλιν του στέρησε το γκολ. Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού, που έξι λεπτά αργότερα άγγιξαν το προβάδισμα αλλά μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Λένις ο Μάντζης δεν βρήκε σωστά την μπάλα με προβολή.

Τελικά, στο 26’ η ομάδα μας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Λένις να δημιουργεί ξανά και ο Κιάκος να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, με τον Κιάκο να βρίσκει και πάλι δίχτυα, μετά την ασίστ του Ντάλσιο για το 2-0 στο 39’. Δύο λεπτά μετά ο Χουτεσιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ντεντάκη, κρατώντας το σκορ ως είχε και το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα μας.

Ο Απόλλων πίεσε στην έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Τσιριγώτη να διώχνει το σουτ του Ντάουντα πάνω στο γραμμή στο 47’ και ένα λεπτό μετά ο Ιωαννίδης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο Ντάλσιο απείλησε στο 52’ αλλά δεν βρήκε εστία με το πλασέ του έξω από την περιοχή και εννιά λεπτά αργότερα ο Ιωνικός βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Βαλεριάνο να κάνει την παράλληλα πάσα, ο Άοσμαν υπέροχη κίνηση και άψογο πλασέ, εκτελώντας τον Σόρτσαν για το 3-1.

Ο Χουτεσιώτης με άλλες δύο μεγάλες επεμβάσεις κράτησε τον Ιωνικό σε απόσταση ασφαλείας, με τον Μάντζη στο 87’ να κάνει το γύρισμα και ο Κάστρο άθελά του να σκοράρει στην εστία της ομάδας του για το 4-1. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν να κόψουν τον Λένις ούτε με φάουλ, με τον Κολομβιανό να σπάει στον επερχόμενο Καμπράλ, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-1.

Με αυτή τη νίκη, ο Ιωνικός έφτασε τους 39 βαθμούς όντας στο -1 από τον όγδοο Αστέρα Τρίπολης και στο -2 από τον έβδομο ΟΦΗ.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90' Πογοσιάν), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84' Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (84’ Πλατέλλας), Μάντζης (90' Καμπράλ).

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46’ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (86' Λισγάρας), Μαρτίνες (77’ Τσίμπσαχ), Ντάουντα (62’ Μπακόγκου), Ιωαννίδης.